Wat moet je weten over een prefab berging?

Wat moet je weten over een prefab berging?

Wat moet je weten over een prefab berging? Houtbouw Lageman B.V. Zuidbroek

Wat bergingen betreft, ook hiervoor geldt voor elk wat wils. Bergingen zijn er in alle soorten en maten, vrijstaand of inpandig, in verschillende afmetingen en diverse uitvoeringen.
Een berging hoort bij elke woning en bij nieuwbouwwoningen is de aannemer verplicht een prefab berging te plaatsen van minimaal 5 m2. Standaard worden de bergingen geleverd met een afmeting van 2 x 3 meter.

Waar gebruikt men een berging voor?

  • Opslag van spullen, tuinmeubelen, gereedschap
  • Een hobbyruimte of een klusruimte
  • Een (slaap)plaats voor dieren


Afhankelijk van de grootte en het model onderscheidt men een enkele, dubbele of geschakelde berging, afhankelijk van het type dak op de berging kunt u kiezen uit lessenaardak, plat dak, kegeldak, vlinderdak en vele andere mogelijkheden.

Aan de basis van een berging ligt een houten skeletbouw en wandelementen met houten frames waarop in de meeste gevallen vurenhouten bekleding wordt gemonteerd. Een prefab berging wordt geplaatst op een fundering dat is aangepast op het type grond waarop de berging komt te staan. In regel wordt een prefab berging uitgerust met 2 stopcontacten, een lamp met een schakelaar en een buitenverlichting.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog/nieuws.

  • Wat moet je weten over een prefab berging? Houtbouw Lageman B.V. Zuidbroek
  • Wat moet je weten over een prefab berging? Houtbouw Lageman B.V. Zuidbroek
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.